szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi iPhone-os alkalmazás a telefonunkon lévő fotókból készít négyzet alakú képet, háttérrel, amelynek az elrendezése tetszés szerint változtatható. Jól jöhet ez, ha közösségi oldalra posztolnánk.

Igen jó, 4.9-es minősítést ért el (eddig) az amerikai App Store-ban a nálunk is letölthető SquareDude nevű alkalmazás, amellyel igazán egyszerűen alakíthatjuk négyzetessé fotóinkat, ami jól jöhet néhány közösségi oldal esetében.

Az alkalmazás ingyen letölthető az App Store-ból, viszont ha valamennyi funkcióját kihasználnánk, akkor appon belüli vásárlás keretében némi anyagi áldozatot kell hoznunk (ami ebben az esetben 1490 forint kifizetését jelenti).

©

Az alkalmazás elsődleges funkciója a négyzetessé alakítás, de ezen kívül is rendelkezésünkre áll néhány képszerkesztési funkció. A letöltés után engedélyeznünk kell az appnak, hogy hozzáférhessen a fotóinkhoz, és ezek után már egyszerűen kiválaszthatjuk ezek közül azt, amit átalakíttatnánk. Ez szempillantás alatt megtörténik, és a négyzetes kép egy háttér elé kerül. Nem muszáj ragaszkodnunk egyébként a szögletességhez, a fotó alatt lévő szerkesztőeszközökkel lekerekíthetjük a sarkokat, de lehetőségünk van forgatni, sőt tükrözni is a képet. A háttérnek sem kell fehérnek lennie, rengeteg színből választhatunk, sőt a háttérnek különféle méretezést is megadhatunk.

Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, az Export lehetőségre (jobbra fent) kattintva számos csatornán (közösségi oldalon, e-mailben stb.) megoszthatjuk az átalakított képet.

Ha máskor is tudni szeretne hasznos appokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas ügynökös lebukással búcsúzott az NDK parlamentje – 1990. szeptember 28.

Hatalmas ügynökös lebukással búcsúzott az NDK parlamentje – 1990. szeptember 28.

Egy levegővel 3 óra 42 percen át volt a víz alatt egy bálna

Egy levegővel 3 óra 42 percen át volt a víz alatt egy bálna

Ifj. Knézy Jenő lesz a győri önkormányzati médiacég vezetője

Ifj. Knézy Jenő lesz a győri önkormányzati médiacég vezetője