szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple szabadalmi terve szerint a jövőben a cég okosórája már képes lenne különbséget tenni az edzőtermi és a szabadtéri mozgás között.

Ha valaki az Apple okosórájával a karján szeretne edzeni, akkor ki kell választania, hogy milyen helyen végzi az edzését. Nem mindegy ugyanis, hogy valaki a szabadban indul el futni, vagy a rossz idő miatt az edzőterem futópadjára "kényszerül". Az Apple egy előkerült szabadalma szerint a jövőben "megkímélnék" a felhasználókat a plusz mozdulattól.

Ahogy azt az Appleworld Today ismerteti, a 20190368884 kódszámon ismert szabadalom – amit talán 2019 márciusában adhattak be – szerint az Apple Watch következő generációs változatai már képesek lennének arra, hogy felismerjék, a viselője a szabadban tartózkodik-e, vagy egy edzőteremben kezd neki a gyakorlatának.

Amellett, hogy ez egy kényelmi funkció lehet, az Apple Watch kevesebb energiát is fogyaszthat, ha ugyanis valaki egy futópadon "rója a köröket", nincs szükség arra, hogy az óra folyamatosan monitorozza a viselője pozícióját.

©

Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy egy ilyen funkcióval jóval pontosabb lehet az edzés mérése is, a kültéri edzést monitorozó rendszer a beltérben alkalmazva ugyanis gyakran pontatlan.

Hogy a megoldást mikor építik bele az Apple okosórájába, – vagy egyáltalán beleépítik-e, – azt egyelőre nem tudni. Igény viszont minden bizonnyal volna rá.

Ha kíváncsi az Apple újdonságaira, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Legkevésbé kínai vakcinával oltatnák be magukat a magyarok

Legkevésbé kínai vakcinával oltatnák be magukat a magyarok

Hatalmas lángokkal égett egy kamion Kecskemétnél

Hatalmas lángokkal égett egy kamion Kecskemétnél

Az orosz sportolók azt kérik, a Katyusát játsszák nekik az olimpián és a vb-ken a himnusz helyett

Az orosz sportolók azt kérik, a Katyusát játsszák nekik az olimpián és a vb-ken a himnusz helyett