szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden eddiginél több pénzt költöttek el a YouTube felhasználói a platform mobilos alkalmazásában.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy a YouTube legnagyobb bevételi forrását a hirdetők jelentik. Van azonban egy másik módja is annak, hogy a platform pénzhez jusson. A felhasználók ugyanis a mobilos alkalmazáson belül akár vásárolhatnak is, és a jelek szerint ezt egyre gyakrabban teszik meg.

A Sensor Tower adatai szerint a felhasználók 2019-ben mintegy 563,5 millió dollárt költöttek el a YouTube-appban, ami egyrészt rekord az eddigi éveket nézve, másrészt összesítve már több mint 1 milliárd dollárt költöttek el így. A Sensor Tower megjegyzi, ebben nincsenek benne sem a YouTube Music, sem a YouTube TV előfizetései.

©

Ami érdekes még a jelentésben, az a növekedés üteme. Az Egyesült Államok területén 2018-ban még "csak" 223,4 millió dollár volt a bevétel, 2019-ben viszont már 381,8 millió dollárnak örülhet a cég. Amerikán kívül viszont még nagyobb volt a bővülés: a tavalyi 53,8 millió dollár után idén már 181,7 millió dollárt költöttek a felhasználók.

[Hozott egy új szabályt a YouTube, sokkal jobb hely lehet belőle]

Bár a YouTube nem árulja el, minek köszönhető ez a gyors növekedés, a Sensor Tower szerint a SuperChat funkció, valamint az, hogy a csatornatulajdonosok már saját termékeiket is árulhatják a platformon keresztül, jelentősen megdobhatta a bevételt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Születési helye: Auschwitz - Film nemzedékeken át öröklődő rémálmokról

Születési helye: Auschwitz - Film nemzedékeken át öröklődő rémálmokról

Gyerekpornót és 30 millió forint értékű kokaint találtak egy szudáni nőnél Budapesten

Gyerekpornót és 30 millió forint értékű kokaint találtak egy szudáni nőnél Budapesten

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél

Putyin tagadja, hogy titkos palotája lenne a Fekete-tengernél