szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hosszú évek óta most először lépett egy olyat a YouTube, ami valóban segíthet visszaszorítani a gyűlöletbeszédet és a zaklató, sértő videókat, megjegyzéseket.

Ahogyan más platformok, úgy a YouTube számára is komoly fejfájást okoz, hogy miként tudnának megszabadulni a sértő, zaklató vagy mások ellen gyűlöletet keltő tartalmak ellen. A döntéshozók ezért most léptek: olyan szigorú szabályozást vezetnek be a videómegosztón, amelytől azt várják, jelentősen visszaszoríthatja ezeket a tartalmakat.

A hivatalos bejelentés szerint mostantól nem tűrik meg a platformon az olyan anyagokat, amelyek nemi identitás, faji hovatartozás vagy szexuális irányultság miatt sértenek meg másokat. Fontos, hogy emellett

a burkolt fenyegetéseket és zaklatást sem tűrik meg tovább az oldalon,

vagyis nemcsak azok ellen tesznek, amellyel nyíltan támadnak be valakit.

Szintén büntetésre számíthat az, aki erőszakot "szimulál" valaki felé – például az illető fényképével ellátott bábut kezdi el verni – vagy akár csak megfenyegeti az illetőt. Azokat a csatornákat, amelyek ezeket a határokat feszegetik, előbb a YouTube Partner Programból teszik ki, majd később akár le is tilthatják azokat.

A cég szerint hamarosan elkészül majd egy olyan eszköz is, amellyel a videósok előzetesen szűrhetik meg a bántó, zaklató vagy fenyegető hozzászólásokat. Az ezt lehetővé tévő eszköz 2019 végére minden csatorna számára rendelkezésre áll majd.

Bár a kezdeményezés a működés szempontjából fontos lépés lehet a jó irányba, még mindig van egy olyan terület, ahol szabad az erőszak bemutatása.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Von der Leyen: A határok lezárása nem megfelelő eljárás a vírus megfékezésére

Von der Leyen: A határok lezárása nem megfelelő eljárás a vírus megfékezésére

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

Utazási korlátozásokat vezethet be az EU

Utazási korlátozásokat vezethet be az EU