szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közzétette legújabb pénzügyi eredményeit az Apple: kétségtelenül jól zárt számára az ünnepi szezon.

Sokan kaphattak ajándékba karácsonyra iPhone-t vagy Apple Watchot, legalábbis remekül zárt pénzügyileg az Apple. A 2019. december 28-án zárult negyedévben az Apple negyedéves bevétele 91,8 milliárd dollár volt, ami 9 százalékos növekedést jelent az előző év azonos negyedévéhez képest. Ez az összeg mindenképpen rekordnak számít, érthető, hogy a cég részvényeinek értéke is igen szépen emelkedik. Az Apple szerint a negyedéves bevétel nagy része (61 százalék) a nemzetközi értékesítésből származik.

Az eredményben oroszlánrésze volt az iPhone 11 és iPhone Pro modelleknek, valamint a viselhető eszközöknek (Apple Watch) és az Apple-szolgáltatásoknak.

Az Apple pénzügyi igazgatója, Luca Maestri szerint a cég „igen erős üzleti teljesítményt” nyújtott az első negyedévében. Tim Cook, a cég vezérigazgatója pedig nyilatkozatban erősítette meg, hogy az ünnepi negyedév során az aktív telepített eszközbázisuk minden földrajzi szegmensben növekedett, elérve a 1,5 milliárd darabot. Az Apple-nél ezt úgy tekintik, mint az ügyfelek elégedettségének, elkötelezettségének és lojalitásának erőteljes bizonyítékát.

Elemzők szerint a következő pénzügyi negyedév ennél azért szerényebb lesz: az Apple várhatóan 63-67 milliárd dolláros bevételt fog elérni.

Ha máskor is tudni szeretne az Apple híreiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!