szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy adótornyot gyújtottak fel ismeretlenek, akik szerint az 5G terjeszti a koronavírust. Kiderült, az állomásokat még be sem kapcsolták.

Az elmúlt egy hónapban több országban is 5G-mobiltornyokat rongáltak meg az összeesküvés-elméletek hívői. Húsvét alatt három országban összesen 15 ilyen támadás történt. Az egyik legnépszerűbb konteó ugyanis az, hogy az 5G-s frekvencia terjeszti a koronavírust, aminek semmilyen tudományos alapja nincs, mégis sokakat arra buzdít, hogy megtámadják az oszlopokat.

Ez történt a kanadai Prévost városában is, ahol négy 5G-s tornyot is felgyújtottak a támadók – írja a The Canadian Press. Mint kiderült, a támadás duplán értelmetlen volt, a konteóhívők ugyanis olyan egységeket támadtak meg, amelyeket még be sem üzemelt a szolgáltató. A város szóvivője szerint a környéken élők között egyre inkább beszédtéma az 5G és a koronavírus közti kapcsolat, és a jelek szerint az összeesküvés-elmélet mostanra épült be annyira a közbeszédbe, hogy valakik már a rongálástól sem riadtak vissza.

Az eddigi történésekre reagálva a Twitter nemrég jelezte, letiltja az 5G-hez kapcsolódó, erőszakra buzdító összeesküvés-elméleteket. A konteó miatt nemrég az Egészségügyi Világszervezet is kénytelen volt megszólalni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter

Soha nem látott videókat ígér Meghan Markle apja egy új dokumentumfilmben

Soha nem látott videókat ígér Meghan Markle apja egy új dokumentumfilmben

A mobilunkon bemutatott digitális oltási könyvvel is igazolható lehet, hogy kaptunk vakcinát

A mobilunkon bemutatott digitális oltási könyvvel is igazolható lehet, hogy kaptunk vakcinát