szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Átszervezi a Windows fejlesztői csapatát a Microsoft, hogy ezzel ismét az operációs rendszert állítsa a cég középpontjába.

Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé azzal, ha azt mondjuk: 10 emberből 10 mondaná azt, hogy a Microsoftről a Windwos jut az eszébe. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a redmondi cég csak ezzel a termékével foglalkozna. Jó példa erre a Surface Duo, ami egy olyan összecsukható okostelefon lesz, amin Android fut majd.

A redmondi cég vezetése ugyanakkor szeretné, ha ismét a Windows kerülne előtérbe a vállalatnál, ezért a héten néhány igen fontos változtatást hajtottak végre a részleg működésében.

©

Miután az év elején a Surface fejlesztését irányító Panos Panay került az operációs rendszert fejlesztő részleg élére, most a mögötte álló csapatot tervezi újra a vezetés. Miután két évvel ezelőtt már feldarabolták az egységet – a Windows alapjait fejlesztő csapat átkerült az Azure-ért felelős csapathoz, a másik fele pedig maradt a helyén és a felhasználói élményre koncentrált –, most ismét összegyúrják a szakembereket, hogy mindeki Panay alá tartozzon. Ezzel lényegében visszaállt a régió, jól megszokott rend.

A Thurott.com megszerezte Panay átszervezésről szóló memóját is, amelyből kiderül: néhány mérnök ugyan az Azure-nál marad, de a többiekkel a megbízhatóságra koncentrálnak majd, ami az elmúlt időszak frissítéseit látva talán nem olyan rossz ötlet.

©

A lépést valószínűleg azért is most tette meg a vezetőség, mert a koronavírus-járvány alatt kiderült, nagyon komoly szükség van a stabli és meghízbató operációs rendszerre, hiszen a(z önkéntes) karantén ideje alatt otthonról tanultak és dolgoztak az emberek. A megváltozott helyzetet a Microsoft is felismerte, és úgy kezdte el alakítani a Windows 10X fejlesztését, hogy azzal inkább a laptopokra, ne pedig csak a két kijelzős eszközökre összpontosítsanak.

Panay szerint alapvetően három területre kell összpontosítaniuk. Arra, hogy

  • a Microsofot különleges felhasználói élményt biztosítson,
  • növelni a Windows és a Surface jelenlétét, valamint
  • az iparág vezetőjévé válni.

Hogy mindebből mit sikerül majd megvalósítani, az egyelőre a jövő zenéje. Az viszont biztos, hogy a Windows stabilitásának nemcsak a cég, de a felhasználók is örülhetnek majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van egy remek védelmi funkció az androidos mobilokban – így hívhatja elő

Van egy remek védelmi funkció az androidos mobilokban – így hívhatja elő

Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Átneveznék a nápolyi stadiont Maradona emlékére

Átneveznék a nápolyi stadiont Maradona emlékére