szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az argentin Paola De Simone-nak hetek óta koronavírusos tünetei voltak, mégsem hagyott fel a tanítással.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Néhány nappal ezelőtt az argentin Argentine University of Enterprise mintegy 40 hallgatójának kellett élőben végignéznie, ahogy a 20. század történelméről épp előadást tartó Paola De Simone-nak hirtelen komoly légzési nehézsége támad. A virtuális órát tartó oktatótól megpróbálták elkérni a címét, hogy mentőt hívjanak hozzá, ám az oktató nem volt képes felelni a kérdésre – írja a The Washington Post.

A nő végül erőt vett magán, és felhívta a férjét, hogy baj van. Bár a segítség megérkezett, Simone múlt héten szerdán, nem sokkal a rohama után életét vesztette. Az azóta törölt Twitter-fiókjának egyik utolsó bejegyzése az volt, hogy hetek óta koronavírusos tünetei vannak.

A lap szerint a diákjait nem lepte meg, hogy Simone a betegsége ellenére is tanított. Mint mondták, sosem hagyta volna magukra a tanítványait. Silvina Sterin Pensel, a New Yorkban élő argentin újságíró szerint – aki Simone közeli barátja volt – az eset jól mutatja, mennyire komolyan kell venni a koronavírus-járványt.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Argentínából eddig több mint 450 ezer megbetegedést és több mint 9 ezer halálesetet jelentettek a hatóságok. A dél-amerikai országok közül ez az egyik legsúlyosabban érintett állam. Az Associated Press amerikai hírügynökség szerint a kormány a hónapok óta tartó korlátozások megszegőit hibáztatja a járvány elfajulása miatt. Sterin Pensel szerint a haláleset rávilágított: fontos betartani a járványügyi szakemberek által indokoltnak tartott korlátozásokat, mert a vírust bárki elkaphatja, és komoly megbetegetés lehet a vége.

(Nyitóképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ma van a Google 22. születésnapja, bár kicsit zavaros a helyzet

Ma van a Google 22. születésnapja, bár kicsit zavaros a helyzet

Nem kell erős gép: felhőben futtatja a játékokat az Amazon újdonsága, a Luna

Nem kell erős gép: felhőben futtatja a játékokat az Amazon újdonsága, a Luna

Olvasóink valójában egy demokratikus értékeket valló klub elkötelezett tagjai – Jakus Ibolya a hvg360 első évéről

Olvasóink valójában egy demokratikus értékeket valló klub elkötelezett tagjai – Jakus Ibolya a hvg360 első évéről