szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Messenger több tulajdonságát is megörökli a Facebookhoz tartozó Instagram. A változás eredménye nem csak látványos, de hasznos is lesz.

Az elkövetkező időszakban sokkal változatosabb módon chatelhetnek egymással az instagramozók, illetve a facebookozók, miután Mark Zuckerbergék még szorosabbra veszik a két platform közti kapcsolatot. A fejlesztés konkrét eredménye a Messenger, illetve a képmegosztó üzenetküldős részének összeolvasztása. Ennek hatásaként

a felhasználók az Instagramból is küldhetnek majd üzeneteket, matricákat, illetve vicces képeket a messengeres partnernek, és fordítva.

A Facebook egyik régi szándéka a szolgáltatásai közti átjárhatóság kibővítése, aminek első lépcsőfoka a Messenger, illetve az Instagram összeboronálása. Ennek már mutatkoztak jelei, de a programozók csak mostanra lettek kész minden olyan funkcióval, hogy a fejlesztést nagyobb tömeg számára is elérhetővé tegyék.

©

A messengeresedő Instagram főbb változása, hogy a chatrész olyanná válik, mint amilyennek most a rendes, facebookos üzenetküldőt is látni. És ahogy azt már írtuk: a felhasználók nem csak sima szöveget küldhetnek itt, megoszthatnak animált matricákat, hangjegyzeteket, de akár telefonálhatnak is a másikkal.

A fejlesztés használatához semmit nem kell letölteni, egy egyszeri beállítással bárki aktiválhatja azt. Erre azonban még várni kell, ahogy ugyanis lenni szokott, a Facebook szakaszosan élesíti rendszerét, így aztán nem is kapja meg mindenki egyszerre. De az elkövetkező hetekben/hónapokban önhöz is el fog jutni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sorosozhatnak annak, akitől elveszik a tóparti sétányát vagy a strandját

Sorosozhatnak annak, akitől elveszik a tóparti sétányát vagy a strandját

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt

Ambrus Attila sohasem jár bankba, rossz az aurája

Ambrus Attila sohasem jár bankba, rossz az aurája