szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fontos változás állt be az Office 2010-es verziójánál: megszűnt a támogatása, így frissítés nem érkezik hozzá, és ami a nagyobb baj, biztonsági javítás sem.

Az Office 2010 végleges verziója 2010 áprilisában jelent meg, így nem meglepő, hogy – több mint egy évtized után – október 13-án megszűnt a népszerű irodai programcsomag támogatása.

A 2010-es Word, Excel, PowerPoint és a csomag többi része a jövőben is működőképes marad (eltűnni tehát nem fog a számítógépekről), de a Microsoft mostantól semmilyen frissítést nem ad ki hozzá. Így a felfedezett sérülékenységeket sem javítják, és természetesen új funkciók sem érkeznek a szoftverhez.

A támogatás leállítása fontos mérföldkő: ettől a pillanattól kezdve a termék használói nem érezhetik magukat teljes biztonságban, hiszen a programmal adódó gondok már örökre a szoftver részei maradnak.

A felhasználók két dolgot tehetnek: az egyik, hogy újabb kiadásra váltanak, vagy másfajta irodai környezetet használnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Többször is havazni fog a jövő héten

Többször is havazni fog a jövő héten

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét