szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A YouTube variált egy kicsit a videók lejátszási sávjával, így másként tudunk beletekerni a felvételekbe.

Néhány évvel ezelőtt egy kisebb ráncfelvarráson esett át a YouTube mobilos alkalmazása. Ennek köszönhetően megváltozott a lejátszás folyamatát jelző sáv, azóta a kijelző egyik szélétől másikig ér el. Mivel a teljes képernyőre váltós ikon a jobb szélhez és a folyamatsávhoz is közel helyezkedik el, megesett, hogy az ember a teljes képernyőre váltás helyett véletlenül a videó végére tekert.

Ez változott meg most már mindenki számára: az iPhone-osok után az androidisoknál is megvariálták a lejátszási folyamatsáv működését. A YouTube egész egyszerűen letiltotta a "koppintásos beletekerést", nem lehet tehát úgy eljutni egy videó hatodik percéhez, hogy a lejátszási sávon kb. a környékére koppintunk. Helyette, ha oda szeretnénk ugrani, akkor meg kell fognunk a sávon megjelenő állapotjelzőt (ahol éppen tart), majd (onnan) az általunk kívánt időpontoz húzni azt.

Mindez remek hír azoknak, akiket idegesített a sok véletlen tekerés, ugyanakkor bosszantóbb is lett keresni a videóban, mert így valamivel tovább tart a megfelelő részhez ugorni.

Az Android Police szerint a változás szerveroldali, vagyis nem kell frissíteni az appot ahhoz, hogy a funkció megjelenjen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját