szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kickstarteren gyűjtik a pénzt egy praktikus madáretetőre: a Bird Buddy kamerával és mikrofonnal rendelkezik, így látható és hallható is, milyen madár látogatott a kertbe.

Több mint kiugró az érdeklődés a Bird Buddy nevű madáretetőért a Kickstarter oldalán: a praktikus kerti kiegészítőt már több mint 22 ezren támogatták, hogy tömeggyártásba kerüljön. Az ehhez szükséges tőke nagyjából 60 ezer dollárra rúg, de az érdeklődőknek köszönhetően már közel 5 millió dollárnál jár a számláló. Vagyis: egészen biztosan megvalósul a projekt.

A Bird Buddy főként azzal nyerte meg a felhasználókat, hogy egy igen okos madáretetőről van szó: kamerával és mikrofonnal rendelkezik, mellyel látható és hallható is, ki dézsmálja a tartályába rakott magvakat. A képet és a hangot a készülék képes átküldeni a mobilra, így a lakásból, biztonságos távolságból figyelhetők a kinti események.

©

A Bird Buddyt egy érdekes szenzorral is felszerelték, amely a mesterséges intelligencia segítségével detektálja és kategorizálja a madarakat. A felhasználó értesítést kap, ha a madárházba újabb látogató érkezett, és arra is lehetősége van, hogy a mobillal egy fotó készítésére utasítsa az eszközt. Az így keletkező képeket egy külön albumba lehet rendezni. A Bluetooth- és WiFi-képes madárháznak saját, tölthető akkumulátora van, a borítása pedig vízálló.

A projektet legalább 150 euróval (vagyis kb. 54 ezer forinttal) kell támogatni, hogy a gyártó cserébe elküldjön egyet a különleges etetőből. A szállítás Magyarországra is megoldott, de ez esetben további 11 eurót (nagyjából 4 ezer forintot) kérnek. A terméket valamikor 2021 szeptemberében küldik ki, ennél pontosabb időpont még nincs.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

Végre megfejtették, miért fordul kelet felé a napraforgóvirág

Végre megfejtették, miért fordul kelet felé a napraforgóvirág

Meghosszabbítaná a kollektív szerződést a Dunaferr vezetése

Meghosszabbítaná a kollektív szerződést a Dunaferr vezetése