szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Láttunk már érdekes technikai újításokat, de arra, amire a Sonynál készülnek, még az iparági szakértők is furcsán nézhetnek.

Úgy tűnik, hogy a jövőben nemcsak a hagyományos eszközökkel lehetne irányítani a playstationös játékokat, hanem tulajdonképpen bármivel. A bármi ez esetben pedig tényleg bármit jelent, olyannyira, hogy a japán gyártó erre vonatkozó szabadalmában konkrétan egy banánnal példálózik:

©

A fenti grafika nem lapunk műve, és nem az internet népéé – a megjelent információk alapján ezt maga a cég adta ki abban a dokumentációban, amelyben a különös irányítástechnikáról értekezik. A megoldás ugyanis nem attól újszerű, hogy egy banánnal működik: a Sony azt szeretné, hogy a felhasználó azzal irányíthassa szoftvereit, ami éppen a kezébe kerül.

Ehhez egy újfajta vezérlés szükséges, amit egy kamera biztosítana, illetve egy gépi tanulásos módszer, ami a kézben lévő tárgyakra vetítené az irányításhoz szükséges (virtuális) gombokat. A Sony mindehhez képet is készít az adott dologról, hogy a kivetített gomb illeszkedni tudjon rá, ne “folyjon le” róla.

Arról nincsenek hírek, hogy a kérdéses technológiát pontosan mikor szeretné hasznosítani a cég, de azt ne is reméljük, hogy a PS5-ös korszakban már ilyesmire is lesz lehetőség. Ennek a kifejlesztése még alighanem hosszú évekbe telik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Napokig tarthat a helyreállítás az újfehértói vonatbaleset után, új menetrendet vezettek be

Napokig tarthat a helyreállítás az újfehértói vonatbaleset után, új menetrendet vezettek be

Különleges helyszínen rendezik meg és teszik Covid-biztossá a vasárnapi Oscar-gálát

Különleges helyszínen rendezik meg és teszik Covid-biztossá a vasárnapi Oscar-gálát