szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még ha tavaly úgy gondoltuk, egy év múlva már csak rossz emlékként gondolunk a világjárványra, a sors másképp hozta. Az idei rendezvények nagy része megmarad a virtuális térben. A neves tajvani Computex kiállítás esetében sem lesz ez másképp.

A Taipei Nemzetközi Informatikai Kiállítás, más néven a Computex Taipei egy jól ismert számítógépes seregszemle, amelyet évente megrendeznek. Mondhatni, ez a világ egyik legnagyobb számítástechnikai szakkiállítása. Mint a többi hasonló rendezvényt, ezt is érintette a koronavírus-járvány, és a bár a szervezők egy darabig kivártak (mondjuk úgy, hogy bizakodtak), most mégis bejelentették, hogy idén is online rendezik meg a kiállítást.

©

Bár Tajvan nem annyira mélyen érintett a járványban, a törlés oka – derül ki a Computex Taipei honlapján közzétett hivatalos nyilatkozatból – azok a korlátozások, amelyek a résztvevők többségét, a nemzetközi kiállítókat és látogatókat érintik. Korábban még az volt a terv, hogy egy hibrid eseményt szerveznek, amely ötvözi a helyszíni élményt a virtuáliséval. A legújabb fejlemény azonban – írja a GizmoChina – azt jelenti, hogy az esemény csak virtuális lesz.

Az utolsó „igazi” Computexet 2019-ben tartották. A tavalyi eseményt először júniusról szeptember végére halasztották, végül a biztonsági aggályok miatt törölték. Az idei rendezvényre a tervek szerint június 1. és június 5. között kerül sor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Chanel bíróságon támadta meg a Huawei logóját, mert az szerintük túlságosan hasonlít az övékre

A Chanel bíróságon támadta meg a Huawei logóját, mert az szerintük túlságosan hasonlít az övékre

Teknősbéka talált fejen egy idős nőt Floridában

Teknősbéka talált fejen egy idős nőt Floridában

Koronavírus-fertőzésben hunyt el a DK dunaújvárosi képviselője, Utassy Éva

Koronavírus-fertőzésben hunyt el a DK dunaújvárosi képviselője, Utassy Éva