szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két technológiát is ötvöz a TCL valóban ígéretes prototípusa: kihajtható, illetve nyújtható/gördülő. Izgalmas megoldásról van szó, bár nem ez lesz a gyártó első rugalmas kijelzőjű készüléke.

A kijelző méretnövelésének kétféle módját ötvözi a TCL a Fold’n Roll prototípusában. A készüléket kifelé lehet hajtani, azaz a kijelző kívül van, és egy gördülő mechanizmus bevetésével tovább növelhető a megjelenítő. A gyártó új generációs zsanérokat és a mechanikát ötvözött mindkét akció támogatására.

Az összehajtott állapotban 6,87”-es kijelző 8,85”-esre hajtható (és ezzel – írja a GSM Arena – a legnagyobb összehajtható képernyővé válik). De ezzel még nincs vége, egy gördülő mechanizmusnak köszönhetően 10”-esre változtatható a megjelenítő. Az így kialakult képarány jobban megfelel a multimédiának, mint a tipikus, négyzetes alakú összehajtható telefonok.

©

A prototípusnál egyelőre műanyagot használnak, de a vállalat már több partnerével is kapcsolatba lépett, hogy megtalálja azt az üveghasználati módot, ami a legpraktikusabb egy ilyesfajta megoldáshoz. Egyelőre még csak prototípusról van szó, és a TCL is figyelmeztet arra, hogy még időbe telik, mire ez a „három az egyben” (smartphone, phablet, tablet) készülék megérkezik az üzletekbe. Viszont már ezt megelőzően piacra kerül majd hajlékony kijelzős TCL-telefon, de ennek formatényezőjéről még nem árult el semmit a gyártó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!