szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hackertámadás érte a PC Guru játékmagazin weboldalát, mely során a támadó hozzáfért a regisztrált felhasználók személyes adataihoz – közölte a magazin tulajdonosa, az Esport1 Kft.

Habár több, nemzetközi és hazai standardoknak egyaránt megfelelő biztonsági védővonalat is felhúztunk a PC Guru köré, egy támadó átjutott a rendszeren – olvasható a weboldalon még péntek este közzétett tájékoztatásban.

A kiírás szerint személyes adatokhoz történő jogellenes hozzáférés ideje feltehetően 2021. április 2. volt, ezt április 13-án észlelte az üzemeltető.

Az adatvédelmi incidens során a támadó hozzáfért többek között a regisztráltak felhasználónevéhez, nevéhez, lakcíméhez, telefonszámához és titkosított formában tárolt jelszavához.

A támadás észlelése után a cég a biztonsági rést betömte, majd megváltoztatta az adatbázisjelszavakat.

A közlemény hangsúlyozza: az érintett személyes adatok köre a támadó számára lehetővé teheti további visszaélések elkövetését, például kéretlen reklámüzenetek küldését vagy személyiségazonossággal való visszaélést.

A PC Guru üzemeltetője azt kéri, bár a náluk tárolt jelszavak abban a formában harmadik fél számára nem értelmezhetők, a biztonság kedvéért mindenki változtassa meg jelszavát az oldalon, illetve mindenhol máshol is, ahol ugyanazt a kódot használta, mind eddig a pcguru.hu-n.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!