Ceglédi Zoltán
Ceglédi Zoltán
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha még a mai napon nem áll ki kéz a kézben az MSZP és a Párbeszéd, bocsánatot kérni ezért az embertelenségért, az azt jelenti, hogy pont így és ezt akarják. Vélemény.

Azt gondolná az ember, nem olyan nehéz feladat beteg ovisokat nem tenni az utcára, de a Magyar Szocialista Párbeszéd politikusai szépen elhasaltak rajta. A XX. kerületben nem szavazták meg az önkormányzati lakásbérlet hosszabbítását sem az MSZP, sem a Párbeszéd képviselői a Lakatos családnak. A volt (!) szocialista polgármester és a fideszes képviselők igen, de a többséget adó MSZPM nem. A Lakatos családról azt kell tudni, hogy a legkisebb gyereknek, a négyéves Viktorkának egy éve egy tragikus betegség miatt amputálták mindkét lábát, és egy kivételével az összes kézujját is. Ekkor egy egyébként lepusztult lakást az önkormányzat egy évre, kedvezményesen bérbe adott nekik. Nem bőkezű, de fontos segítség. A beköltöző család vezette be az áramot, újította fel a lakást, és fillérre pontosan fizette a számlákat is. Nincs tartozásuk. Egy év elteltével kérelmezték a hosszabbítást, amit a „baloldali” (bruhaha) többség nem szavazott meg. Ha így marad, mehetnek az utcára, a gyerekek állami gondozásba.

Az MSZPM jellemző reakciója ezekre az ügyekre az úgynevezett lukácszoltáning, azaz az „én csak egy buta hombár vagyok, én nem olvasok híreket, csak az elemezGETŐ elemzők írásait, hogy aztán azokat vádoljam a saját ostobaságom és korrupt pártom miatt, nem, nem hallottam az ügyről” dumák. Ha van bűne Ron Werbernek, az pont az, hogy egyedül ezt tanította meg a szociknak: ha túl hülye vagy értelmesen válaszolni, hazudd azt, hogy nem olvastad a hírt.

Nos, Viktorka ügyéről tegnap nagyriportot közölt a Heti Napló az ATV-n. Ezt a műsort ötször annyian nézik, mint amiket a hombárok hivatkozni szoktak, hogy ott az elemző csúnyát mondott rájuk. Sőt, Sváby András külön is megkért minden nézőt (ebbéli minőségemben járok el én is), hogy szóljon Tóth Bertalannak, az MSZP aznap megválasztott elnökének: a nagy megújuling kezdődhetne azzal, hogy helyrerakják a kerületi embereiket.

Úgyhogy tudnak róla. Szóltak nekik. Én is szólok nekik, itt és most, hogy ne lakoltassanak ki végtaghiányos óvodásokat. Különben rohadtul nem látni, miben is jobb az, ha az MSZP van hatalmon, és nem a Fidesz. Mindig ez a mondás, ugye, hogy „jó, hát butuskák vagyunk, lopogatunk, de a Fidesz mégiscsak egy más minőség, szavazz ránk orrbefogva, a Fidesz rosszabb”. Nem, a Fidesz pont ilyen. És ha még a mai napon nem áll ki kéz a kézben az MSZP és a Párbeszéd, bocsánatot kérni ezért az embertelenségért, az azt jelenti, hogy igen, minden szocialista és párbeszédes kivétel nélkül pont így és ezt akarja. Akkor azt a kisfiút, aki két falábon állva, csonka kezeivel egy kereten egyensúlyozva megy ki az otthonából, maga Tóth Bertalan zárja ki onnan örökre. Akkor Kunhalmi Ágnes személyesen rúgja fel, és röhög rajta sajtótájékoztatókról ismert, gyöngyöző kacajával. Akkor maga Lendvai Ildikó lép át felette, kiabálva az összefogást, akkor az új elnökség Éhségmenetet vezető tagja pont nem hallja a gyerek sírását a banki SMS pittyegésétől, akkor Szanyi Kapitány csak annyira akar balra fordulni, hogy még pont ne lássa a sebeket a kisfiú testén. Szabó Tímea szülés előtt még tönkreteszi pár másik gyerek életét, Karácsony Gergely mosolygósan elkarikázik a felelősség elől, Tordai Bence el van foglalva, hogy saját szavai szerint „nagykoalíciót” álmodjék a Jobbikkal. Az ő gyerekeinek megvan mindenük.

Hogy lehet ebben cinkos az a Mach Péter, aki eddig példaértékűen mutatta be, milyen lenne ez a Párbeszéd nevű párt, ha az összefogósdi helyett az emberekkel foglalkoznának? Hogyan lökhet ki az utcára egy végtaghiányos kisfiút az az ember (egykori kedves egyetemi tanárom fia), aki korábban még a gyerekek megfelelő minőségű menzai étkeztetéséért is oroszlánként harcolt?

Egyébként ugyanez a banda Lázár Jánossal és Semjén Zsolttal közösen akarta ingyen a vadászkamarának adni a milliárdos Grassalkovich-kastélyt. Azt még Botka megakadályozta, ki is csinálták, ugye. Ugyanez a banda tercelt a belvárosi ingatlanpanamának Rogánék alatt. Azt még Juhász Péter leleplezte, ki is csinálták, ugye. Lehet, hogy ha nem bérelni, hanem lopni, és nem egy lepusztult lakást akarna a Lakatos család, akkor már rég segítettek volna.

Kedves szocialistapárbeszédek, én leszarom a maguk összefogását. Rohadtul nem érdekel az állandó helyezkedés, mikor éppen ki tud több küldöttet maga alá gyűrni. A magyar szavazók alig 12 százaléka volt vevő erre a kamura áprilisban, ez ma még kevesebb. De ha minimális tisztesség is van még az MSZP-ben, ha bármit is komolyan gondoltak a baloldaliságról meg szolidaritásról, akkor ne a mikrofont tartó újságíróval legénykedjenek, ne a Facebookon csapkodjanak, ne elemzőzzenek, hanem még ma takarodjanak ki a huszadik kerületbe, kérjenek bocsánatot, és mutassanak valamit abból, hogy egy valóban szocialista párt mit tenne egy ilyen esetben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatos karambol a Balaton felé az M7-esen

Hatos karambol a Balaton felé az M7-esen

Radikálisan felforgatja a tengeri táplálékláncot a globális felmelegedés

Radikálisan felforgatja a tengeri táplálékláncot a globális felmelegedés

Először nyert olyan ló a brit-ír lóversenyek történetében, aminek 1 a 300-hoz esélyt adtak erre

Először nyert olyan ló a brit-ír lóversenyek történetében, aminek 1 a 300-hoz esélyt adtak erre