Tetszett a cikk?

Lefoglalták Gheorghe Funar kolozsvári polgármester lakását és zárolták fizetését, mert néhány munkatásárával együtt illetéktelenül vett fel különböző pénzösszegeket. Funar úgy véli, jogosan tette zsebre a pénzeket.

A nacionalista nézeteiről és pénzügyi visszaéléseiről hírhedtté vált polgármester Monostor lakónegyedben lévő lakásának lefoglalását és fizetésének zárolását a Kolozs megyei pénzügyi igazgatóság biztonsági okokból rendelte el.
Az intézkedés hátterében az áll, hogy a nagyszebeni számvevőszék szeptemberben több mint 500 millió lej büntetés megfizetésére kötelezte Funart. A nyáron végzett számvevőszéki ellenőrzések során ugyanis jelentős hiányra bukkantak a helyi könyvelésben. Ennek legfőbb oka az volt, hogy Funar, két alpolgármestere és több alkalmazottja különféle pótlékok és jutalmak címén illetéktelenül vett fel pénzeket 2001-ben és 2002-ben. A polgármester megfellebbezte a nagyszebeni döntést a Legfelső Bíróságnál, mert szerinte jogosan tette zsebre az említett összegeket, az egész ügy mögött pedig politikai támadást vél felfedezni.
Gheorghe Funar az elmúlt esztendőkben több hasonló ügy középpontjában állt. Perek folytak ellene például amiatt, hogy a polgármesteri hivatal költségvetésének különböző összegeit nem rendeltetésszerűen használta fel, azt fiának cégével kötött szerződésekre fordította. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Deutsch Tamásnak egy néppárti képviselő magyarázta el, mi a különbség a Gestapo és az EU között

Deutsch Tamásnak egy néppárti képviselő magyarázta el, mi a különbség a Gestapo és az EU között

A csecsenföldi melegek üldözése mutat rá igazán, hogyan gondolkodik a putyini Oroszország

A csecsenföldi melegek üldözése mutat rá igazán, hogyan gondolkodik a putyini Oroszország

Marabu Féknyúz: Vétó

Marabu Féknyúz: Vétó