Tetszett a cikk?

Dél-Korea egymillió dolláros segélyt szeretne mihamarabb eljutattatni a robbanás sújtotta Rjongcsonba.

Az észak-koreai Rjongcson vasútállomásán csütörtökön felrobbant több, üzemanyagot és ammóniumnitrátot szállító vasúti kocsi. A hatalmas detonáció következtében 161 ember (javarészt iskolás gyerek) halt meg, több mint ezren megsérültek, és több száz épület összeomlott.A hétfőn lezajlott telefonos egyeztetésen az északi fél értésre adta: nem kívánja megnyitni a déli szállítmányok előtt az erődként őrzött panmindzsoni határátkelőt. Helyette azt javasolta, hogy a két ország illetékesei kedden az észak-koreai Keszongban tárgyaljanak a segélyszállítás lehetőségeiről - közölte a dél-koreai Vöröskereszt szóvivője.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!