Tetszett a cikk?

Nem hiszem, hogy egy rosszindulatú daganatot jóindulatúvá lehet változtatni, hanem ki kell operálni - szögezte le Vuk...

Nem hiszem, hogy egy rosszindulatú daganatot jóindulatúvá lehet változtatni, hanem ki kell operálni - szögezte le Vuk Draskovics, aki szerint a Biztonsági Információs Ügynökséggé (BIA) keresztelt titkosszolgálat átalakulás nélkül lett a hírhedt milosevicsi Állambiztonsági Szolgálat utódja.Ha a rendszerváltás után rögtön felszámolták volna a titkosszolgálatot, akkor Zorán Gyingyics szerb miniszterelnök ma is élne. A titkosszolgálat most is a törvények felett áll - vélekedik a politikus, aki szerint Gyingyics halála után sem mert senki nyomozni olyan bűncselekményekben, amelyekben érintettek a BIA tisztjei.Draskovics egykoron a milosevicsi ellenzék vezéralakja volt. A rendszerváltást megelőző egy évben a szerb titkosszolgálat kétszer is merényletet kísérelt meg ellene, de a politikus csodával határos módon túlélte mindkét támadást. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!