Tetszett a cikk?

Háromezren tüntettek Minszkben hétfő este a békés célú atomenergia-felhasználás történetének legsúlyosabb balesete, a csernobili katasztrófa 18. évfordulóján.

Az engedély nélkül, a rohamrendőrség közbelépése ellenére megtartott tüntetés résztvevői követelték a kormánytól, hogy tiltsa be az élelmiszerek előállítását a katasztrófa által szennyezett fehéroroszországi területeken, növelje az ott élőknek, illetve a katasztrófa következményeinek közvetlen elhárításában részt vett és azóta egészségügyi problémákkal küszködő személyeknek nyújtott támogatást.A Kijevtől 120 kilométerre északra, a fehérorosz határ közelében álló atomerőmű 4. reaktorában bekövetkezett robbanás óta 18 év telt el, de azóta is közel hatmillióan élnek továbbra is sugárszennyezett területeken a volt Szovjetunió utódállamaiban, közöttük másfélmillión Fehéroroszországban. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!