Tetszett a cikk?

A hatóságok szerint akár 80 ezer halálos áldozatot is követelhetett volna az ammáni amerikai nagykövetség és más jordániai célpontok ellen tervezett nagyszabású vegyi- és mérgesgáztámadás.

A hatóságok már korábban bejelentették, hogy tudnak az al-Kaida terrorszervezet iraki hadműveleti főnöke által elrendelt terrortámadás tervéről, amelynek a részletei azonban csak az őrizetbe vett gyanúsított, Azmi Dzsajjúszi most közölt vallomásból derültek ki.Azmi Dzsajjúszi a jordán állami televízió húszperces adásában elmondta: Irakban találkozott Abu Muszab az-Zarkavival, hogy megtervezzék az utóbb meghiúsult terrorcselekményeket, amelyek az ammáni hatóságok szerint akár 80 ezer halálos áldozatot is követelhettek volna. Amerikai gyanú szerint a jordániai állampolgárságú Zarkavi áll az Irakban Szaddám Huszein volt elnök bukása óta elkövetett terrorcselekmények mögött. A férfi fejére 10 millió dolláros vérdíjat tűztek ki az Irakban állomásozó koalíciós erők.Mint azt a jordániai biztonsági erők illetékese az állami televízióban elmondta, a rendőrség megölte, illetve őrizetbe vette a támadás végrehajtására készülő terroristasejt tagjait, és lefoglalt egy 20 tonna robbanóanyaggal megrakott teherautót.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!