szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Chicagóból Frankfurtba tartó járat megszakította útját Kanadában, de ez nem minősül kényszerleszállásnak. A bajt egy bedöglött kávéfőző okozta.

Egy Chicagóból Frankfurtba tartó Lufthansa utasszállító gép füstképződés miatt leszállásra kényszerült szombaton Kanadában.

Az ok egy meghibásodott kávéfőző volt - közölte a légitársaság szóvivője. A füstképződés miatt az LH 431-es járatszámú gép a kanadai Goose Bay katonai repülőtéren szállt le, de csak biztonsági megfontolásból, ami nem azonos a kényszerleszállással - hangsúlyozta a szóvivő.

A Boeing óriásgép fedélzetén 293 utas és 16 fős személyzet volt. 

A pilóták a füst miatt kivettek egy biztosítékot, ami azt jelentette, hogy az újabb felszállást hatóságilag felhatalmazott szerelőknek kellett engedélyezniük. A szakemberek szombat este érkeztek Kanadába, így a gép még éjszaka elindulhat és vasárnap landolhat Frankfurtban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!