szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Japán-szigeteket elsüllyesztené, Amerikából pedig hamut csinálna a kommunista diktatúra, méghozzá atomfegyver bevetésével.

Észak-Korea a saját hírügynökségén keresztül üzente meg, legszívesebben mit művelne Japánnal és az Egyesült Államokkal, amiért elérték, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa (ENSZ BT) újabb szankciókat hozzon az atomfegyverrel fenyegetőző kommunista diktatúra ellen.

Észak-Korea a gonosz eszközének nevezte az ENSZ BT-t, amelyet szerinte olyan országok alkotnak, amelyeket pénzzel megvesz és kénye-kedve szerint ugráltat az Egyesült Államok.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) helyi idő szerint hétfő este szavazott meg New Yorkban újabb egyhangú határozatot arról, hogy tovább büntetik Észak-Koreát a szeptember 3-i kísérleti hidrogénbomba-robbantásért: megtiltják az észak-koreai textilexportot és felső határt szabnak a nyersolajimportnak. Az Egyesült Államok ennél szélesebb körű és keményebb büntetőintézkedéseket javasolt, de Oroszország és Kína támogatásának megszerzéséhez engednie kellett.

©

Az észak-koreai hírügynökség csütörtöki jelentése szerint az újabb szankciók miatt atombombával kellene a tengerbe süllyeszteni a Japán-szigeteket. Az Egyesült Államokból ugyanezzel a megoldással csinálnának hamut.

©

Észak-Korea a Dzsucse rakétáját emlegette az újabb fenyegetésben. A dzsucse vagy csucshe politikai és valamelyest vallási eszme, Észak-Korea hivatalos ideológiája és a rajta alapuló állam rendszere, a Kim-dinasztia rezsimjének szerves része. Politikai eszmeként a modern diktatúra egyik formája, gyakorlatilag a marxizmus és nacionalizmus extrám formájának keveréke.

Az észak-koreai atom- és rakétaprogram miatt Japán betiltotta a kereskedelmet Észak-Koreával, megszakított a két ország közötti közvetlen közlekedést, kemény vízumkorlátozásokat vezetett be, és nem engedélyezi a belépést japán kikötőkbe olyan hajók számára, amelyek előzőleg Észak-Koreában jártak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Ennek azért nem fog örülni a Kedves Vezető fia

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) újabb egyhangú határozatban további szankciókat szavazott meg Észak-Korea ellen helyi idő szerint hétfőn este amiatt, hogy Phenjan szeptember 3-án kísérleti hidrogénbomba-robbantást hajtott végre.

Holtan találtak egy idős nőt Hegymegen

Holtan találtak egy idős nőt Hegymegen

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

Már interneten is lehet vásárolni az Aldiból Budapesten

Már interneten is lehet vásárolni az Aldiból Budapesten