szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Egy évesnél fiatalabb baba az áldozat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Meghalt egy koronavírusos csecsemő Chicagoban - jelentette be Ngozi Ezike, az illinoisi egészségügyi hatóság vezetője. Azt még vizsgálják, hogy az évesnél fiatalabb babának volt-e más betegsége is. A hírt az állam kormányzója megerősítette. Korábban Kínában is meghalt egy koronavírussal fertőzött, szintén egy évesnél fiatalabb gyerek, de ő más betegségben is szenvedett.

Amerikában több mint kétezer ember halt meg a koronavírus miatt, a halottak száma néhány nap alatt megduplázódott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!