szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két és fél hét alatt csaknem 10 millió embert teszteltek a koronavírus-járvány kiindulópontjának tartott kínai városban.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A vuhani hatóságok a korlátozások áprilisi feloldását követően nagyszabású tesztelésbe kezdtek. Május 14. és június 1. között 9,8 millió embert leteszteltek a 11 millió lakosú kínai városban, naponta körülbelül félmilliót. Csak május 22-én közel 1,5 millió tesztet végeztek el.

A kampány költsége nagyjából 900 millió jüan (hozzávetőlegesen 39 milliárd forint) volt.

A helyi hatóságok keddi közlése alapján a tesztek után összesen 300 új fertőzöttet diagnosztizáltak, a tájékoztatás szerint a koronavírus-pozitív alanyok nem mutattak tüneteket.

Az adatok azt mutatják, hogy Vuhan már biztonságos városnak számít”

– jelentette ki a kínai járványmegelőzési és -ellenőrzési központ helyettes vezetője.

A hivatalos adatok szerint az 1,4 milliárd ember lakta Kínában eddig 4634 halálos áldozatot szedett a koronavírus. Több szakember azonban kétségbe vonja a kormány által közölt statisztika hitelességét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Történelmi csúcson az arany ára

Történelmi csúcson az arany ára

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – első nap

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – első nap

Vádat emeltek a Bartók Béla úton megbilincselt biciklissel szemben

Vádat emeltek a Bartók Béla úton megbilincselt biciklissel szemben