szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két ember meghalt, nyolc pedig eltűnt Franciaországban és Olaszországban azután, hogy egy súlyos vihar csapott le a két ország határmenti régiójára, a környéken rekordnak számító súlyos esőzést, áradást hozva magával - írja a Reuters.

Two people died and nine people were missing in France and Italy after a storm hit border regions of the two countries, bringing record rainfall in places and causing heavy flooding that swept away roads and damaged homes, authorities said on Saturday.

Az Alex névre keresztelt vihar Nizza környékén több faluban is óriási károkat okozott, utakat, házakat tett tönkre. Nizza polgármestere, Christian Estrosi szerint több mint száz éve nem sújtotta ilyen nagy vihar a térséget. Ezt azután nyilatkozta a városvezető, hogy helikopterből megnézte a katasztrófa által leginkább sújtott területeket. Egy rádiónak azt nyilatkozta, hogy nagyjából száz házat tett tönkre a vihar.

A francia kormányfő, Jean Castex is elutazott a térségbe, ő is szörnyülködött azon, amit látott, szerinte a halottak száma még nőhet. A nyolc eltűnt ember között van két tűzoltó is, akiknek egy áradó folyó elsodorta a járművüket. A televízóban közvetített felvételek arról árulkodnak, hogy hidakat, utakat is ellepett a víz.

Olaszországban ketten haltak meg, egyikük egy tűzoltó, akire rádőlt egy fa, a másik egy férfi, akinek az autóját sodorta el egy áradó folyó. Olaszországban este még egy embert nem találtak, viszont szerencsére előkerült egy korábban eltűnt német turistacsoport.

Az olasz-svájci határ közelében 24 óra alatt 630 mm eső esett.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kényelmes, de kicsit veszélyes funkcióval kísérletezhet a Google

Kényelmes, de kicsit veszélyes funkcióval kísérletezhet a Google

Szivárog a kőzetminta, ezért már ma nekiáll az OSIRIS-REx űrszonda a bespájzolásnak

Szivárog a kőzetminta, ezért már ma nekiáll az OSIRIS-REx űrszonda a bespájzolásnak

Varga Mihály bizottságot alapítana a fenntartható gazdaságfehéredésért

Varga Mihály bizottságot alapítana a fenntartható gazdaságfehéredésért