szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tavasszal az összes olasz áldozat fele Lombardiából került ki, most sokkal jobban állnak. A Deutsche Welle annak járt utána, hogyan változtatott Észak-Olaszországon a járvány.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Olaszországból a koronavírus-járvány első hulláma alatt az egész világot elrettentő hírek és képek érkeztek, nem sokkal ezelőtt viszont az Egészségügyi Világszervezet (WHO) példásnak nevezte az aktuális olasz járványkezelést.

Az esetszámok ugyan az elmúlt hetekben Olaszország minden területén emelkednek, a koronavírus egykori gócpontjában, Milánóban egyelőre szó sincs olyan mértékű egészségügyi krízisről, mint tavasszal, amikor a 33 ezer áldozat fele ebből a térségből került ki. A Deutsche Welle tudósítója a városban járt, hogy megnézze, min és hogyan változtatott az ország. A lakók és az egészségügyi dolgozók úgy fogalmaztak: olyan volt, mintha egy cunami érkezett volna, ami az élethez való hozzáállásukat is megváltoztatta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tisztújítást tartottak a polgárőrök, Markos György is bekerült az elnökségbe

Tisztújítást tartottak a polgárőrök, Markos György is bekerült az elnökségbe

Írország visszahozza a kijárási korlátozásokat

Írország visszahozza a kijárási korlátozásokat

Hivatalos: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, de már nem mindenki kérheti

Hivatalos: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, de már nem mindenki kérheti