szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Volkswagen oldalára üzeneteket is festettek.

Autó csapódott Angela Merkel német kancellár hivatalának kerítésébe Berlinben – írta a Reuters. A hírügynökség szerint sérültekről egyelőre nem érkeztek hírek és a baleset okai sem tisztázottak. A kocsin sem látszanak komoly sérülések, így valószínűleg nem nagy sebességgel hajtott.

A helyszínen készült fotók alapján ugyanakkor a Volkswagen két oldalára egy-egy felirat volt festve. Az egyikre fehér festékkel azt írták, „gyerekek és idősek átkozott gyilkosai”, a másikra pedig azt, hogy „állítsátok meg a globalista politikát”.

Az incidens idején az épületben tartózkodott a német kormány több tagja is.

A német Bild információi szerint a kerítés több helyen deformálódott, rengeteg rendőr és mentő érkezett a helyszínre. Egy férfit pedig őrizetbe vettek.

A lap szerint ugyanezzel a sötét kombival 2014-ben is nekihajtottak a kancellári hivatal főkapujának. Akkor az egyik oldalon a "Le a gyilkos klímaváltozással!", a másikon a "Szeretlek, Nicole" felirat állt, ugyanolyan betűkkel, amilyenekkel a szerdai üzeneteket elhelyezték.

A 2014-es esetben az autó kis sebességgel hajtott neki a kerítésnek, sérülés nem történt, a 48 éves sofőrt őrizetbe vették.

Angela Merkel ma délelőtt videokonferenciát tart a német tartományi vezetőkkel a koronavírus miatt bevezetett intézkedések esetleges meghosszabbításáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kísérlet kedvéért trollokat rendelt a NATO

Egy kísérlet kedvéért trollokat rendelt a NATO

A GPS-t követte a Dunába hajtó sofőr, azt hitte, hogy lesz ott egy híd

A GPS-t követte a Dunába hajtó sofőr, azt hitte, hogy lesz ott egy híd

Összeállt az Apple tajvani gyártója és Kína egyik legnagyobb autógyára

Összeállt az Apple tajvani gyártója és Kína egyik legnagyobb autógyára