szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy felvételen egy maszkos férfi a kárpátaljai magyarokat fenyegette meg.

Súlyosan megfenyegette a kárpátaljai magyarságot egy terepruhás, maszkos férfi egy YouTube-ra két napja feltöltött videóban – írja a Kárpátalja.ma. A lap szerint a Jobb Szektor nevű szélsőséges nacionalista ukrán szervezet egyik aktivistája lehet a felvételen.

A videót a Beregszászban, a város nevét jelző táblánál vették föl. Az aktivista azt mondta a videón, hogy „Ukrán földön éltek, mind tudjuk, hogy kik vagytok”, majd azt is hozzátette, hogy „mi tudjuk, hol dolgoztok, hol éltek, hol vannak a gyermekeitek”.

A fenyegetőző férfi azzal zárta a mondandóját a Kárpátalja.ma cikke szerint, hogy ha a magyarok nem mondanak le az autonómiához fűzött reményeikről, ők eljönnek a magyarok gyermekeiért. A videót egy náci karlendítés zárta le a maszkos férfi.

A videót azóta törölték a Youtube-ról, a Jobb Szektor nem reagált az esetre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"Az idő nem a javunkra játszik, ledarálódik a kárpátaljai magyarság" – Fedinec Csilla, Ukrajna-szakértő a HVG Teraszon

Hiába van igaza a magyar kormánynak ukrán-ügyben, a kárpátaljai magyarok ukrán nyelvűsödése elkerülhetetlen – állítja az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának munkatársa. Fedinec Csilla szerint egy természetes folyamatot akar felgyorsítani Kijev, politikai megfontolásból. Az ottani magyarság ugyanis erősen fogyatkozóban van, most már csak 130 ezerre tehető a számuk – mondta el a M. Kiss Csabának a szakértő.

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

Medián a 25 év alattiak adómentességéről: A Fidesz is tudja, hogy rosszul áll a fiataloknál

Medián a 25 év alattiak adómentességéről: A Fidesz is tudja, hogy rosszul áll a fiataloknál

Kivégeztek az Egyesült Államokban egy koronavírus-fertőzött sorozatgyilkost

Kivégeztek az Egyesült Államokban egy koronavírus-fertőzött sorozatgyilkost