szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Trump-kormányzatból elsőként hozta kapcsolatba az orosz kormányt a többek között több tucatnyi washingtoni kormányszervet ért kibertámadásokkal.

Világos, hogy Oroszország áll az amerikai kormányzati rendszerek elleni hackertámadások mögött – fogalmazott Pompeo. Az akciót amerikai tisztviselők „súlyos kockázatnak” nevezték az USA-ra nézve.

Igen jelentősnek nevezte a támadást most a külügyminiszter is, és elismerte, még mindig vizsgálják, mi is történt valójában. A kibertámadások során igen kifinomult eszközökkel hatoltak be kormányzati és magánrendszerekbe. Így például nukleáris kutatólaboratóriumokba, a Pentagonba, a pénzügyi és a kereskedelmi minisztériumokba.

Donald Trump elnök még nem reagált a támadásra, amely márciusban kezdődött, és csak hetekkel ezelőtt észlelte a magánszektor. Pompeo a pénteki kijelentéséig szintén igyekezett elbagatellizálni az orosz hackertámadást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Dolly Parton dalra fakadt attól, hogy beoltják

Dolly Parton dalra fakadt attól, hogy beoltják

Kevesebb eladó többet keresett tavaly

Kevesebb eladó többet keresett tavaly