szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fabrizio Soccorsi 78 éves volt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A koronavírus szövődményeiben meghalt Fabrizio Soccorsi, Ferenc pápa orvosa, írja a CNN a L’Osservatore Romano című vatikáni lap közlése alapján.

Ferenc pápa 2015-ben választotta Soccorsit orvosának.

Soccorsi december 26-án került kórházba Rómában egy korábbi onkológiai betegség miatt. 78 évesen hunyt el. Azt nem tudni, mikor került utoljára közvetlen kapcsolatba Ferenc pápával.

Ferenc pápa nemrég egy tévés interjúban erkölcsi kötelességnek nevezte a Covid-19 elleni védőoltás beadatását. Ő maga már előjegyeztette magát az oltásra.

Az egyházfő az interjúban hangsúlyozta: nem éri meg az oltás felvételének megtagadása, mivel „az egészségeddel, az életeddel játszol és a többiek életével is”.

A 84 éves pápa bejelentette azt is, hogy Vatikán Államban jövő héten kezdődik az oltás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Gyorsan mozgó UFO-t láttak egy utasszállítóból, az FBI is megerősítette

Gyorsan mozgó UFO-t láttak egy utasszállítóból, az FBI is megerősítette

Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on

Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on