szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Olyan állapotban került kórházba a volt olasz miniszterelnök Monacoban, hogy az orvosa úgy döntött, nem kockázathatják meg az Olaszországba szállítását.

Silvio Berlusconi hétfő óta egy monacói kórházban van, ahová szívelégtelenség miatt került - közölték a hírügynökségek a volt olasz miniszterelnök személyes orvosára hivatkozva.

Az ANSA olasz hírügynökség először azt írta, hogy Berlusconit rutinvizsgálatra vitték az egészségügyi intézménybe, de később ugyanez a forrás, akárcsak az EFE spanyol hírügynökség, megszólaltatta Berlusconi orvosát, Alberto Zangrillót, aki elmondta, hogy ennél súlyosabb a helyzet.

A 84 éves politikus, aki öt évvel ezelőtt súlyos aortabillentyű-műtéten esett át, hétfőn a franciaországi Valbonne-ban lett rosszul - a lányának van ott kastélya, oda menekült a járvány elől, amikor az megjelent Olaszországban. Felhívta Zangrillót, aki úgy döntött, hogy páciense számára kockázatos lenne Olaszországba utaztatni őt, ehelyett a közelebbi monacói lévő kórházba vitte őt.

Berlusconi, aki háromszor volt olasz miniszterelnök, annak ellenére, hogy tavaly nem maradt Olaszországban a járvány miatt, szeptemberben megfertőződött. Kétoldali tüdőgyulladással bekerült a milánói San Raffaele kórházba, de két nappal később kiengedték. Novemberben visszaesett, emiatt nem tudott megjelenni a bírósági meghallgatásán. Azzal vádolják ugyanis, hogy egy kiskorú prostituálthoz fűződő botrányában tanúkat akart megvesztegetni.

   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Volt Spiegel-főszerkesztő: Európa a legjobb a világhatalmak közül

Volt Spiegel-főszerkesztő: Európa a legjobb a világhatalmak közül

Az államé lesz a szombathelyi stadiont működtető cég

Az államé lesz a szombathelyi stadiont működtető cég

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét