szerző:
hvg.hu

Megannyi pletykát és kiszivárogtatást követően most végre fellebbentették a fátylat a cseh márka új SUV modelljéről.

A Skoda mostanság nagyon ráérzett a divatterepjáró-gyártásra: két éve jött ki a gyártó első ilyen modellje, a hétszemélyes változatban is kapható Kodiaq, amit tavaly az eggyel kisebb Karoq követett a sorban, most pedig itt a vadonatúj Kamiq. Íme:

©

A korábban Model Q kódnevet viselt újdonság a Karoq alatti pozícióban áll hadrendbe, és a gyártó hivatalosan crossovernek nevezi az új típust. A PQ platformra épülő Skoda Kamiq külsőre nagyon hasonlít a már említett testvérmodellekre, mozgatásáról pedig egy 110 lóerős teljesítményű 1,5 literes benzinmotor gondoskodik.

©

A nagyközönség által elsőként a Pekingi Autókiállításon megtekinthető Kamiq kapcsán rossz hír, hogy a kínai piacra szánt modell várhatóan nem fog megérkezni Európába. A Skoda legnagyobb piaca egyébként Kína, ahol tavaly 325 ezer autót adott el, míg a második legnagyobb piacán, Németországban csak 173 ezret.

©

A Skoda azonban számunkra is tartogat még meglepetéseket: 2020 végéig nem kevesebb mint tizenkilenc új modell, illetve modellvariáns fog bemutatkozni. Így például többek közt a márciusban leleplezett Vision X tanulmányautó sorozatgyártásba szánt változata, mely 2019-ben gördül majd be a Skoda-kereskedésekbe.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!