szerző:
hvg.hu

Bámulatos mutatványra képes egy fideszes képviselő: 260 millió forintos adósságot törleszt félmilliós fizetéséből és a neki járó területalapú támogatásból úgy, hogy elvileg ennél jóval nagyobb lehet a törlesztőrészlete - írja a Blikk.

A Fidesz egyik parlamenti képviselője, Győrffy Balázs 190,6 millió forintos tartozást vallott be képviselői vagyonnyilatkozatában, plusz 71 millió forint kölcsönt állami földvásárlásra is felvett, de a vagyonnyilatkozatban feltüntetett jövedelmei a törlesztőrészlet töredékére lehetnek elegendőek – írja a Blikk.

Győrffy képviselői fizetése nettó 507 ezer forint, ehhez havi 30 ezer forintnyi őstermelői bevétel, és havi 16 ezres agrártámogatás járhat, illetve hozzáadódhat még az újonnan szerzett földjei után járó havi 790 ezer forintnyi területalapú támogatást, valamint az árverési földek után a jelen állás szerint havi 85 ezer forintnyi bérleti díjat. Ez összesen 1 millió 428 ezer forint bevétel havonta.

Győrffy Balázs
©

A Blikk viszont úgy számol, hogy a törlesztőrészlet egy ekkora hitelnél a lehető legkedvezőbb kondíciókkal számolva is (1,95 százalékos kamat a földárverésen elnyert földekre, 4 százalék a többire) 2 millió 173 ezer forint lenne, mégpedig húszéves futamidő esetén. Ehhez azonban a lap szerint minimum nettó 3 millió 621 ezer forint igazolt jövedelemmel kell rendelkeznie az adósnak egy 2014-es jegybanki rendelet szerint.

A Blikk azért hozzáteszi, elképzelhető, hogy Győrffy felesége sokkal jobban keres, mint a politikus férje, és fizetése a nettó kétmillió forintot meghaladja, de róla a lap semmit nem tud.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!