szerző:
hvg.hu

A Közbeszerzési Értesítőben már olvasható, hogyan fegyverzik fel a Magyar Nemzeti Bank épületeit védő őrséget.

Összesen 112 darab Parabellum szolgálati pisztolyt és tartozékait, valamint 200 ezer lőszert vásárolt a jegybank egyik őrző-védő cége, az elsősorban az ingatlanok őrzésével megbízott MNB Biztonsági Zrt. – írja Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva a Magyar Nemzet.

A pisztolyokat a Székely Herbert tulajdonában lévő Milipol szállítja majd, a lőszert pedig a Harmónia 91 Kft. Ahogyan a napilap írja, nem is a Milipol 26,5 milliós ajánlata volt a legolcsóbb, hiszen volt egy 14 milliós ajánlat is, de a tenderen nem az ár volt a döntő, hanem az "összességében legelőnyösebb ajánlat" nyert.

A jegybanknak két biztonsági cége is van, a 2014-ben alapított MNB-Biztonsági Zrt. és a 2015 novemberében alapított Qualitas-Védelmi Tanácsadó Kft. Előbbi az épület védelmét látja el, utóbbihoz azonban már személyvédelmi feladatokat is rendeltek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!