szerző:
hvg.hu

Bécsben szembesítették Orbánt a veje volt cége elleni vizsgálattal.

Bécsben a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alkancellárjával tartott közös sajtótájékoztatót Orbán Viktor a találkozójuk után, az Index ekkor kérdezhetett a miniszterelnöktől.

Kihasználva az alkalmat Orbánt arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy az OLAF vizsgálja a veje, Tiborcz István korábbi cégének, az Eliosnak a közbeszerzéseit.

Magyarországnak az álláspontja ilyen esetekben világos, minden esetben a szükséges eljárásokat, vizsgálatokat el kell végezni, ez most is így fog történni

- válaszolta Orbán, akit ezután arról kérdeztek, hogy mikor fogják nyilvánosságra hozni a vizsgálati anyagot, illetve hogy beszélt-e Tiborcczal. Erre azt mondta:

Az ilyenkor szokásos törvényi rendnek megfelelően fogják nyilvánosságra hozni, semmilyen üzleti üggyel nem foglalkozok, nem is fogok.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Index: Orbán segítségével került kapcsolatba Tiborcz és Simicska

Egy Simicska-közeli forrás arról beszélt a lapnak, hogy nem Simicska akart évekkel ezelőtt beszállni Tiborcz mellé, és nem is utóbbi kereste meg az oligarchát, hanem a miniszterelnök közreműködése hozta tető alá a felek későbbi együttműködését. A cikkből más érdekességekre is fény derül.