szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

800 óriásplakáton és 300 citylighton hirdeti magát az LMP a választásokig.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

"Lesz plakátunk" – mondta a hvg.hu-nak egy névtelenséget kérő LMP-s politikus. A plakáthelyeket közvetítő, Fidesz-közeli Odex ajánlott fel plakátolási lehetőséget az ellenzéki pártoknak, nem túl előnyös feltételekkel, a pártok értelmezése szerint a cég lényegében egyedül dönthetett volna, hol lesznek a plakátok, volt, akiben fölmerült, a "budi falára is tehetik az M1/M7 bevezetője helyett".

Az LMP és az MSZP levélben kért pontosítást, majd utóbbi párt elnöksége úgy döntött, Fidesz-közeli céggel nem szerződnek, Gőgös Zoltán elnökhelyettes kimondta, nem lesznek óriásplakátjaik. A DK és a Jobbik eleve elutasító volt, ahogy az Együtt is. Az LMP információink szerint 1100 plakáthelyet vesz, ebből 800 óriásplakát és 300 citylight lesz. Forrásunk azt mondta, csak azok után a helyek után fizetnek, amit ők választottak ki.

"Ezek nem nagyon jó helyek, de nem is fostaliga."

Azt, hogy itt nem a legjobb helyekről lehet szó, az ár alapján egy másik párt politikusa is megjósolta. A Fidesz is rajtuk keresztül hirdet, az általuk nyilvánosságra hozott szerződésből ki lehet számolni az árat, ami jóval magasabb az ellenzéknek ajánlott 40 ezer forint+áfás plakáthelyeknél, amiben az előállítás költsége még nincs benne.

A DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba azt mondta, ők nagyjából 150 plakáthelyről tárgyalnak még nem Fideszhez köthető cégekkel, de szerződést nem kötöttek. Azt megjósolni sem tudta, hogy ez mikor történhet meg. Miután kevés pénzük van, eleve csak a kampány vége felé, március második felétől plakátolnának.

A Jobbiknak összesen 5100 helyen lesznek plakátjai, a Jobbik a számítások számítások szerint 350 milliót fizet ezért. Jakab Péter szóvivő a hvg.hu-nak azt mondta, a Publimonttól – Simicska egyik cégétől – bérelik a helyeket. Úgy tudjuk, informálisan más ellenzéki párt is érdeklődött Simicskáéknál, de elutasították őket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!