szerző:
hvg.hu

Az új rendszerben már beállítható a kék fény szűrése, amit fokozottan ajánlunk minden iPhone- és iPad-tulajdonosnak, ugyanis az egészségre komoly veszélyt jelentő kialvatlanságot is megelőzheti.

Az új iPhone bemutatása után már le is lehetett tölteni az új funkciókat kínáló iOS 9.3 operációs rendszert az Apple mobiljaira és tabletjeire. A legérdekesebb fejlesztés, hogy végre ezeken a készülékeken is lehetséges a kék fény szűrése. A Night Shift aktiválása az este előrehaladtával fokozatosan kiszűri a képernyőből a kék fényt.

Ez azért fontos, mert a kék fény bizonyítottan rossz hatással van az elalvásra, ez kialvatlanságot eredményez, ami nagyon egészségtelen és veszélyes következményekkel jár. A kék fény kiszűrésével sokkal könnyebben alhatnak majd el azok is, akik este még használják a telefonjukat. (Ugyanez a funkció egy-egy programmal androidosok számára és számítógépeken is elérhető.)

Ha frissítette az operációs rendszert iOS 9.3-ra, ezeket kell tennie a funkció bekapcsolásához.

©

A Beállításokon belül a "Kijelző és fényerő" lehetőséget kell választani.

©

Itt az automatikus fényerőt eddig is lehetett állítani, de most az éjszakai módot külön lehet, ehhez a "Night Shift" opciót kell megérinteni.

©

Az így megjelenő oldalon először az "Ütemezett" lehetőséget kell kipipálni, ezzel kapcsol be az automatikus szűrés, amely mindennap estétől másnap reggelig tart. Legalul egy skálán be lehet állítani mennyire legyenek a színspektrum melegebb végén a kijelző színei. Feljebb pedig a manuális engedélyezéssel azonnal be lehet kapcsolni a kék fény szűrését, ami a másnap reggelre beállított időpontig él. Az automatikus be- és kikapcsolási időpontokat persze lehet változtatni, ehhez a kékkel jelzett részt kell megérinteni.

©

Ekkor jelenik meg az "Időzítés" oldal, ahol egyéni ütemezés szerint a be- és kikapcsolás történhet mindig ugyanabban az általunk választott időpontban, vagy a felső opcióval tarthat napnyugtától napkeltéig.

Ha máskor is tudni szeretne hasznos iPhone-os beállításokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!