szerző:
hvg.hu

Oroszország nem az a hely, ahol jelenleg tömeges mennyiségben lehet árusítani elektromos járműveket.

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy Oroszországban az idei esztendő első négy hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához képest igen dinamikusan, mintegy 65 százalékkal növekedtek az új elektromos autó eladások. Ez alapján tehát mondhatni rózsásan alakul az e-autók orosz piaca.

Azonban gyorsan hozzá kell tennünk, hogy 2018 első négy hónapjában mindössze 28, vagyis huszonnyolc villanyautót adtak el az oroszoknál, vagyis a tavalyi 17 darabos mennyiséghez képest sikerült csak jelentőset nőnie a piacnak.

Az orosz piacvezető elektromos autó jelenleg a Nissan Leaf, melyből az idei év jelzett időszakában 15-öt adtak el, majd pedig a Tesla Model X (9 darab), illetve a Tesla Model S (4 darab) következik a sorban. A legnagyobb felvevő piac Moszkva és környéke, ahol a 28 darabból 10-et értékesítettek.

Oroszországban – ahol mostanság havonta több mint 3 000 darab Lada 4x4 talál gazdára – 2016-ban 74, 2017-ben pedig 95 tisztán elektromos autót adtak el. Összehasonlításképp, hazánkban ezen esztendőkben 172, illetve 749 darab ilyen személyautó talált gazdára.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!