szerző:
hvg.hu

Ezen a modellen nemcsak a különleges ülés, hanem az egyedi rendszámtábla is ugyanúgy működik, mint a Goldfinger című filmben.

Az Aston Martin DB5 típusjelzésű brit sportkocsi a Goldfinger című 1964-es James Bond filmnek köszönhetően igen komoly nemzetközi népszerűségre tett szert. És most bárki könnyen lecsaphat erre a kultikus autóra, igaz nem 1:1-es, hanem csak ilyen 1:8-as méretarányú formában:
©

A korábban a budapesti Lego Store által idő előtt megszellőztetett és most már hivatalosan is bemutatkozott Lego 10262-es szettből egy 1290 darabból álló Aston Martin DB5 építhető össze. A Lego autóban nemcsak a rejtett telefon, a golyóálló pajzs, a gépfegyverek és a kerekekbe épített pengesor, hanem a működő katapultülés és a forgatható rendszámtábla is megtalálható.

©

A 007-es ügynök egykori autójának LEGO Creator Expert változata 34 centiméter hosszú, 12 centiméter széles és 10 centiméter magas. A részletgazdag hathengeres motorral szerelt autót a 16 évesnél idősebb rajongóknak szánja a gyártó, a kizárólag Lego Store-okban és a Lego online boltjában kapható szett árcéduláján 50 ezer forintos összeg olvasható.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!