szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egymás után történnek a balesetek Békés megye egyik szakaszán. A napokban – alig öt perc leforgása alatt – hat autó is az árokba csúszott ott.

Számos baleset történik mostanság Békés megyében, a Békés és Mezőberény közötti 470-es főút egyik szakaszán – írja a helyi Beol.hu. Utóbbi település polgármestere a lapnak azt mondta: már megkereste a Magyar Közút illetékeseit, hogy egy táblát helyezzenek ki, amellyel figyelmeztetni tudják az autósokat a csúszós szakaszra.

A portál munkatársa beszélt az útszakasz melletti farmon élő nővel, Kovács Gabriellával is, ő azt mondta, sokan csúsznak árokba a területen, de ezek közül több baleset sem szerepel a statisztikákban,

ugyanis ha nincs személysérülés, kihúzatják magukat, és nem szólnak a rendőrségnek.

A nő azt is mondta, hogy január elején hat autó csúszott az árokba öt percen belül, a mentők 4-5 embert vittek kórházba. Az asszony férjével együtt már korábban jelezte a közút kezelője felé, hogy problémák vannak a szakaszon.

Január 14-én szintén baleset történt, három autó tört össze, ugyanott, ugyanabban az időben. Akkor az első autóban négy autista gyermeket szállított egy hölgy, közülük hármat elvitt a mentő, mert nem beszélő autisták, nem tudták elmondani, mi fáj nekik – idézte a portál a nő Facebookon megjelent beszámolóját.

A lap érdeklődésére a megyei rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a 470-es számú főút Békés és Mezőberény közötti szakaszán, különösen az 1 km+800 métertől az 1 km+899 méterig terjedő szakaszon, az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett a balesetek száma. "Most azonban, ha az anyagi káros balesetek mellett csak a személysérüléssel járó esetek számát vizsgáljuk, már akkor is kiugró a változás" – írták közleményükben.

A békési kapitányság vezetője szintén a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez fordult, hogy "lehetőségeikhez mérten végezzenek ellenőrzéseket, és szükség esetén intézkedjenek a síkosságmentesítésre". Jelenleg útépítésre figyelmeztető és 40 km/h sebességkorlátozást jelző tábla van kihelyezve, ez azonban szerintük nem elegendő, a hatóságok balesetek megelőzése érdekében állandó sebességkorlátozást javasolnak bevezetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez az év sem ér véget magyar romantikus vígjáték nélkül, itt az első előzetes is

Ez az év sem ér véget magyar romantikus vígjáték nélkül, itt az első előzetes is

Őrizetbe vették a lefejezett francia tanár iskolájának négy diákját is

Őrizetbe vették a lefejezett francia tanár iskolájának négy diákját is

Meghalt José Padilla, a híres ibizai dj

Meghalt José Padilla, a híres ibizai dj