szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség 15 ezer forintos közigazgatási bírságot szabott ki egy tavaly májusi buszbaleset érintettjeire, mert sokan közülük nem használták a biztonsági övet.

Ahogy akkor hírt adtunk róla, tavaly május 22-én árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében. A Szegedről Győrbe tartó járaton összesen 37-en utaztak, közülük 25-en sérültek meg: hatan súlyosan, 19-en könnyebben.

A buszon utazott – ám nem sérült meg – Tibold Roland is, aki a napokban 15 ezer forintos közigazgatási bírság kiszabásáról kapott értesítést a székesfehérvári rendőrkapitányságtól. Azért büntették meg, mert a balesetkor – amelynek ügyében még mindig tart a nyomozás – nem volt bekötve a biztonsági öve.

Tibold az RTL Klub Híradójának azt mondta, felháborítónak tartja a büntetést, különösen azért, mert úgy emlékszik, hogy sem a busz sofőrje, sem semmilyen piktogram, felirat nem figyelmeztetett arra a járaton, hogy az övet kötelező használni.

A Fejér megyei rendőrök szerint azonban – hangzott el a riportban – a buszon volt figyelmeztető tábla, a hatóság pedig nem mérlegelhet, hogy kiszabja-e a büntetést.

A rendőrség azt is közölte a Híradóval, hogy a busz 37 utasa közül 31 nem csatolta be magát.

Arra nem tudtak válaszolni, hogy tavaly hány buszon ellenőrizték a biztonsági öv használatát, azt írták, nincsen erre vonatkozó statisztikájuk.

A Híradó kereste a Dél-alföldi Közlekedési Központot is, hogy hány buszukon van biztonsági öv, és hogy a balesetet szenvedett járat sofőrje kérte-e az utasokat, hogy használják, de az adásig nem érkezett válasz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

A Fidesz már tárgyal a csatlakozásról a konzervatív képviselőcsoporttal

Nemcsak űrhajósokat toboroz, maga is visszatér az űrbe jövő tavasszal az első olasz űrhajósnő

Nemcsak űrhajósokat toboroz, maga is visszatér az űrbe jövő tavasszal az első olasz űrhajósnő