szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezzel a felvezetésel posztolt Országos Mentőszolgálat egy valóban döbbenetes légi felvételt a Facebookon: az M5-ösön történt baleset után igazán mindent megtettek az autósok, hogy a mentők tehessék a dolgukat.

Komoly baleset történt az M5-ös autópályán pénteken, az autózók pedig nyilván bosszúságként élték meg a torlódást, viszont megtették a legtöbbet, amivel segíthetek az áldozatoknak: utat engedtek a mentőknek. Erről egy erős légifelvétel is készült, amelyen jól látszik, milyen rendezett helyzetett hoz létre, ha mindenki követi a szabályokat.

A mentőszolgálat a következő szöveggel nyilvánított köszönetet a Facebookon:

Mentőhelikopter is érkezett a súlyos sérülthöz, aki az M5-ös autópályán szorult gyors segítségre tegnap. A helikopter személyzete nem hitt a szemének amikor meglátta, hogy az autósok milyen tökéletes vonulási útvonalat biztosítottak az érkező mentőautók számára, ezért meg is örökítették a látványt. A földi egységek így szintén rövid idő alatt a helyszínre érhettek és hamar meg tudták kezdeni az ellátást. A fegyelmezett sofőrök több kilométer hosszan álltak türelmesen az út két oldalán, amíg zajlott az életmentés.

Köszönjük!

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Első fokon négy év börtönt kapott a mentős orrát eltörő férfi

Első fokon négy év börtönt kapott a mentős orrát eltörő férfi

Matolcsy: "Az emberiség történetében új korszak, Eurázsia kora következik"

Matolcsy: "Az emberiség történetében új korszak, Eurázsia kora következik"

Koronavírusos a momentumos Hajnal Miklós

Koronavírusos a momentumos Hajnal Miklós