szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ráadásául a szakasz egyik legveszélyesebb helyén a hídról levezető nagy kanyarban jöttek vele szembe a szabályosan közlekedők.

A BP-i Autósok közössége oldalára került ki a videó, amelyen egy Nissannal akar valaki szemből, Szentendre irányából felhajtani a hídra, csakhogy a rossz oldalon.

Az autós, akinek a kocsijában a kamera van, szerencsére már messziről látta, hogy valami nincs rendben, ezért lassított, akárcsak a többi autós. A szemből érkezőnek jelzett is, hogy minél hamarabb forduljon meg, igaz ez már nem látszik a videón.

A képsorokat feltöltő autós szerint az eltévedt kocsiban egy középkorú férfi ült. Hozzáteszi, hogy nagy valószínűséggel, valamelyik közeli utcából fordult ki a rossz forgalmi sávba.

Közlekedési szakértők szerint az ilyen rossz irányba felhajtás mögött a legtöbbször a sémák rossz „alkalmazása” rejlik, hiszen a közlekedésben is sablonok, sémák alapján dolgozzuk fel az információkat meggyorsítva a döntéseket.

A probléma abból adódik, ha nem ismerjük fel, hogy az „előhúzott” séma nem helyes. Akik tévesztenek, ráadásul sokszor még akkor sem ismerik fel, hogy rossz úton járnak, amikor jönnek szemben az autópályán, azt gondolják, nem ők hibáztak. Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
20 cseh diplomatát utasított ki Moszkva, többet, mint ahány oroszt Csehország hazaküldött

20 cseh diplomatát utasított ki Moszkva, többet, mint ahány oroszt Csehország hazaküldött

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Kásler Miklós személyesen adta át a Szent Ferenc Kórház poszt-Covid részlegét

Kásler Miklós személyesen adta át a Szent Ferenc Kórház poszt-Covid részlegét