szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jövőre fokozott menetközbeni ellenőrzésre lehet számítani a fizetős szakaszokon.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára bejelentette, hogy most vasárnaptól, vagyis 2019. december elsejétől lehet megvásárolni a 2020-ra érvényes megyei és országos úthasználati jogosultságokat. A személyes és digitális módon egyaránt megvásárolható e-matricák ára nem változott: az éves úthasználatért nyolc éve, a megyei jogosultságokért pedig a négy éve történt bevezetésük óta változatlan árat kérnek.

A 2019-es e-matricák 2020. január 31-ig érvényesek, a 2020-ra szólók érvényessége pedig nem a vásárlás időpontjától, hanem 2020. január 1-től 2021. január 31-ig tart. Az ematrica.nemzetiutdij.hu oldal az egyetlen olyan elektronikus felület, amelyen kényelmi díj nélkül vásárolhatók meg az úthasználati jogosultságok.

Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója az előértékesítés jelentőségét azzal indokolta, hogy az éves matricák 60 százalékát ilyenkor váltják meg a közlekedők. Bartal elmondta, hogy a szolgáltató jövőre térképes útvonal- és matricatervező szolgáltatást indít, az alkalmazás megmutatja majd a legkedvezőbb útvonalat és feltünteti az ahhoz szükséges jogosultságokat.

Jövőre fokozott menet közbeni ellenőrzésre lehet számítani a fizetős szakaszokon, 2020-ban a korábbiaknál több ellenőrző kocsi járja majd az utakat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicsit múlt, nagyon jövő: teszten a helyes Honda e

Kicsit múlt, nagyon jövő: teszten a helyes Honda e

Mentőcsomaggal segítené a turisztikai vállalkozásokat a főváros

Mentőcsomaggal segítené a turisztikai vállalkozásokat a főváros

Tortát kapott születésnapjára Golo, a 40 éves budapesti gorilla

Tortát kapott születésnapjára Golo, a 40 éves budapesti gorilla