szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hagyják Budakeszin az autót és jöjjenek be a városba busszal – javasolta a főváros környékén élőknek Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester, míg Fürjes Balázs Budapest-államtitkár arról beszélt, tervezik a buszsávok bővítését. A két politikus online fogadóórájáról az ATV számolt be.

A dugókra, Budára beözönlő forgalomra vonatkozó kérdésre Pokorni Zoltán - idézve egy építészt - úgy fogalmazott, Budapest szétterült “mint egy tehénlepény”, és nagy energiákat pazarolnak az agglomerációból a ki-be forgalomra az autóval közlekedők, “durván 300 ezren”. Megoldásként azt vetette fel, hogy busszal jöjjenek be az emberek a Zsámbéki-medencéből és Budakeszin rakják le az autókat.

Fürjes Balázs arról beszélt, hogy a tervezéssel kezdik a budakeszi úton a buszsáv kiépítését - ami most kétszer egy sávos -, hogy a Zsámbéki-medencéből érkezők kényelmes buszokra ülhessenek át már Budakeszi külső területén, a belső részén pedig P+R parkolót építenek. Kell egy buszsáv mindkét forgalmi irányba, a kivitelezést a következő kormányzati ciklusban szeretnék megvalósítani - mondta az államtitkár. Összbudapesti szinten három megoldásuk van a forgalom enyhítésre, megépíteni a peremhidakat északon és délen, az Aquincumi híd és a Galvani híd nyomvonalát, a hiányzó külső körúti elemeket is megépíteni, valamint folyamatosan javítani a tömegközlekedést - ebbe esik bele a budakeszi buszsáv kiépítése is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!