szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Öröm ilyesmit hallani a jövő sportautóiról.

A Mercedes-AMG részleg keményen dolgozik azon, hogy meggyőzzön minden kétkedőt, hogy a hibrid autói is kellően sportosak és szórakoztatóak lesznek.

A legfrissebb nyilatkozatuk talán még a legszkeptikusabb vevőket is meggyőzheti, ugyanis a hajtáslánc driftelés közben tölti majd az akkumulátorokat. A szóban forgó technológia kicsit olyan jutalmazást enged meg, mint a videojátékokban, amikor a kellő lendülettel végrehajtott driftelés közben pluszpontokat lehet szerezni.

Jochen Schmitz, a Mercedes-AMG E Performance egyik fejlesztési vezetője beszélt arról, hogy amikor a kocsi sodródik, a rendszer az energia egy részét az akkumulátor töltésére képes fordítani. Nem részletezik túlzottan a rendszer működését, de a regeneratív fékrendszeren keresztül érik mindezt el, amikor a tapadáshatáron túl, a megforgó kerekek miatt a töltési rendszer finoman generátor – töltési üzemmódra – is válthat.

A Mercedes-AMG plug-in hibrid hajtásláncai akár 804 lóerőt is képesek lesznek előállítani, amelyben az elektromos egység ad akár 201 LE-t hozzá az összteljesítményhez. Az erő legnagyobb része a hátsó kerekre érkezik, de adott pillanatban az első kerekek is kapnak a hajtásból, többek közt pont azért, hogy a túlzottan ambiciózus csúszások ne végződjenek megforgással.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!