szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az autók június közepéig még áthajthatnak a hídon, addig a BKK ingyenes nappali és éjszakai autóbuszokat is indít a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között.

Újabb szakaszához ért a Lánchíd felújítása, április 16-án, pénteken a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, az A-Híd Zrt. átveszi a teljes munkaterületet.

A cég a BKK kérésére felülvizsgálta a budai hídfőnél lévő aluljáró lezárásának időpontját, azért, hogy a Clark Ádám téri területet minél tovább nyitva tartsa a gyalogosok és a kerékpárosok előtt. Ezért úgy határozott, hogy

április 16-án csak a pesti hídfő gyalogos-aluljáróját zárja le, a budai oldalon várhatóan június közepéig át lehet járni.

A Lánchídon és környezetében addig tovább folytatódnak az előkészítő munkák: a napokban megkezdődik a függesztett állványzat építése, a felvonulási terület biztosítására pedig a következő hetekben fokozatosan lezárják a pesti buszparkoló területét.

Az autós forgalom elől június közepén zárják le a Lánchidat. Addig a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszjáratok zavartalanul közlekednek rajta.

A járdák lezárása miatt nem lehet átsétálni a hídon, így a BKK nappali és éjszakai autóbuszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – ingyenesen lehet utazni a híd teljes lezárásáig.

A forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a gyalogos járdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig munkaterületek maradnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!