szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A baleset idején az autónak nem volt érvényes a műszakija.

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki tavaly októberben Dusnok külterületén ittasan az autójával balesetet okozott, amiben két motoros meghalt.

A vádirat szerint a vádlott 2020. október 23-án reggel Dusnok lakott területén kívül az 51. számú főúton Sükösd irányába ment autóval. A férfi ittasan vezette a kocsit, aminek a műszaki érvényessége is lejárt. A látási viszonyok jók voltak, az úttest száraz volt.

A vádlott azonban az ittassága miatt alkalmatlan volt a biztonságos járművezetésre, nem tudta követni az utat.

Az ügyészség szerint a férfi emiatt elveszítette az uralmat az autó felett és mintegy 90 km/h-s sebességgel az autót erőteljesen balra kormányozta, ami átsodródott a szembejövő sávba, így ütközött össze a szembe jövő motorosokkal.

A balesetben a motorokat vezető, bukósisakot is viselő férfi és nő olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak. A vádlott a baleset miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a biztonsági öve sem volt bekötve.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!